Laser, IPL – Trajno uklanjanje dlačica

Laser, IPL – Trajno uklanjanje dlačica

Laser, IPL - Trajno uklanjanje dlačica

– Imate li problem sa dlačicama bilo koje vrste čvrstim, tamnim, svijetlim?
– Imate li ih na mjestima gdje im nije mjesto?
– Iritira li vas redovito čupanje, brijanje, urastanje, upale, ožiljci?
– Morate li se odreći najdraže košulje ili majice, zbog izgrebanog okovratmika (muškarci) ?
– Imate li ožiljke na vratu i licu zbog svakodnevnog brijanja?

Ukoliko je na bilo koje od ovih pitanja odgovor da, upravo ste Vi odličan kandidat za ove tretmane.
IPL i laser su zadnja riječ tehnologije za tretmane trajnog, dugotrajnog ili progresivnog uklanjanja dlačica.
Ukratko, itenzivnom pulsnom svjetlošću, odnosno laserskom svjetlošću, djelujući na dlačicu i okolno tkivo, izaziva se upalni proces i razgradnja dlačice zajedno sa stanicom iz koje je nastala.

A kako to zapravo funkcionira?

Potrebno je napraviti određen broj tretmana, unutar godinu dana, 3 – 6 od prilike.
U početku mjesečno jedan, a potom ovisno kako se dlačice pojavljuju, ponoviti nakon 2,  3 ili 4 mjeseca, ovisno o fiziologiji.

Dobro je znati ili Vas možda zanima:
Po svojoj strukturi dlaka je cjelovit organ. To su keratizirani cilindrični filamenti, izdanci koji se razvijaju iz matrixa, ili iz germinativne papile. Ovisno o tipu dlake, papila se nalazi u koži u dubini između 3-7 mm. Ovaj podatak je bitan kako bi se mogao upotrijebiti pravilan program i tretman.

Dlake se razlikuju i po vrsti, pa se pojavljuju kao kosa, obrve, trepavice i one ne predstavljaju estetski problem.
Međutim, hormonalno uvjetovane dlake, koje se pojavljuju na licu, pubične dlake, dlake na nogama, pazusima, rukama, te sitne velur dlake, danas predstavljaju higijenski i estetski problem.

Također se razlikuju i po boji, ovisno o tomu kakav pigment i koliku količinu pigmenta imaju, pa mogu biti crvene, smeđe, žute, sjede i crne. Pigment koji se nalazi u stabljici dlačice i matrixu je melanin.
Boja melanina definira način i brzinu kojom će dlačica biti uništena. Tamnije dlačice, na svjetloj površini su najranjivije i najbrže se uništavaju.
Postoji još jedan razlog koji je značajniji što se tiče veće ili manje uspješnosti tretmana.

Naime, rast dlačica se odvije u tri faze, i u ciklusima:
Anagena, aktivna faza rasta;
Katagena, faza mirovanja;
Telogena, faza ispadanja;

Obzirom da sve dlačice ne rastu u istoj fazi i u istom ciklusu, tretmani se trebaju ponavljati, bez obzira koju metodu koristimo, jer samo u vrijeme rasta, dlačica je trajno uništiva. U fazi mirovanja i fazi ispadanja, već je nova stanica u pripremi za drugu dlačicu, a na nju nismo djelovali. Pokušavamo slijediti taj ritam i tretirati ih u različitim razdobljima, kako bismo lovili fazu rasta. Nemoguće je znati točno, zato i ponavljamo.

Dvije su svjetlosne tehnologije koje koristimo.

IPL ili fototermolitička epilacija metoda djeluje tako da pigment u dlačici apsorbira snažnu svjetlost i energiju određene snage i valne duljine, dolazi do termolize koja djeluje razarajuće na dlaku, čime u okolnom tkivu može izazvati lagani eritem ili blago upalno crvenilo. Ovo crvenilo je bezazleno i povlači se tijekom par sati.
Ovako tretirane dlačice mogu se nakon 10-ak do 20 dana, ili lagano izvući pincetom ili ako obratite pozornost vidjeti ih na ručniku nakon umivanja, kako ispadaju. To je pokazatelj uspješnosti tretmana.

Ova metoda, za bolji rezultat podrazumjeva svijetlu kožu i tamnu dlačicu, pa se preporuča izvoditi ju u jesenskim, zimskim mjesecima ili ranim proljetnim danima, odnosno u vrijeme kad koža nije izlažena suncu, i još uvijek je svijetla.

IPL epilacija izvodi se tako da se zona koju ćemo tretirati predhodno dezinficira, dlačice se skrate brijanjem, zona koju tretiramo se namaže prozirnim provodnim gelom i nakon toga se aplicira svjetlost.
Tretman završavamo hladnim oblogama i aloa vera gelom.

FOTODINAMIČKU ili LASERsku epilaciju uglavnom, ali ne nužno, koristimo za svijetlije i tanje dlačice, najčešće na licu, ali i kao dopuna IPL tretmanima, kada su dlačica već oslabljene.

Postupak ide tako da se dlačice depiliraju voskom ili šećernom pastom, a nakon toga se aplicira jedno sredstvo koje popunjava folikul, kanalić u kojem je dlačica rasla. Ovo sredstvo služi kao kromofor kojeg laserska zraka prepoznaje umjesto pigmenta (melanina) i dalje se događa isto kao i kod IPL-a.
Zbog izazvane reakcije, dolazi do razaranja mikro hranidbene strukture dlačice i na taj način matrix dlačice oslabljuje i nova se prestaje formirati. Tijekom par mjeseci ili godinu dana, dlačice postaju sve slabije, svjetlije, rijeđe…postupak se ponavlja sve rjeđe i krace.
Ovaj postupak završavamo sa maskom za smirivanje kože.
Eto, tako nekako, nadamo se da Vam je ovo pomoglo u promišljanju. Ako imate bilo kakvih dvojbi, nepoznanica ili možda iskustava koja su drugačija, javite se slobodno, rado ćemo podijeliti naša iskustva i iskustva naših korisnika, sa Vama..
Nakon konzultacija i pregleda Vaših dlačica, sigurno ćemo Vam preporučiti metodu koja je najbolja za Vas.
Dobro došli…
TRENUTNO – LAST MINUTE, prije proljetna ponuda:
3 tretmana, – 50%

Usluga

1 tretman

paket x3

paket x6

 lice, laser / IPL  500,00 / 400,00kn  1.050,00 kn  1.800,00 kn
 nadusnice, laser / IPL  300,00 / 250,00kn      720,00 kn  1.260,00 kn
 pazuha, IPL    600,00 kn  1.350,00 kn  2.160,00 kn
 bikini zona,IPL    700,00 kn  1.470,00 kn  2.520,00 kn
 brazilka,IPL    800,00 kn  1.680,00 kn  2.880,00 kn
 ruke    800,00 kn  1.680,00 kn  2.880,00 kn
 potkoljenice  1.200,00 kn  2.520,00 kn  4.320,00 kn
 natkoljenice,m.bik.  1.600,00 kn  3.630,00kn  5.760,00 kn
Hvala puno što ste podijelili priču sa Vašim Fb prijateljima...Share on Facebook